Kapustičky v bešamelu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Klobása Dunajská
  • 800 g Kapusta růžičková
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 hrnek Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 668 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 98.1 mg
  • Draslík 31.9 mg
  • Vláknina 17060.2 mg
  • Vitamín A 17060.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozkrojíme do kříže kapustičky a v osolené vodě povaříme.

  • 2

    Poté slijeme a část necháme stranou.

  • 3

    Uděláme jíšku z másla a mouky, přilijeme mléko. Podle potřeby rozředíme odlitou vodou.

  • 4

    Přimícháme cukr, koření, sůl a vejce.

  • 5

    Do zapékací mísy dáváme střídavě kapustičky a kolečka klobásy. Zalijeme bešamelem, zasypeme sýrem a zbytkem másla.

  • 6

    15 minut zapékáme.

Komentáře k receptu