Fazolový hrnec po řecku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Cibule
  • 200 g Fazole bílé
  • 200 g Olej stolní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 677 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 28 mg
  • Draslík 1118.6 mg
  • Vláknina 20377.2 mg
  • Vitamín A 20377.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebrané fazole zalijeme studenou vodou a necháme je namočené do druhého dne.

  • 2

    Fazole doměkka uvaříme a vodu slijeme do jiné nádoby. Na oleji usmažíme cibuli nakrájenou na kolečka, osolíme, opepříme a přisypeme papriku. Do vymazané zapékací mísy klademe vrstvu fazolí a usmaženou cibuli. Horní vrstva jsou fazole. Povrch pokapeme zbylým olejem, dolijeme vodou z fazolí a dáme péci do trouby.

  • 3

    Po 20 minutách pokrm vyjmeme a podáváme v misce, ve které jsme fazole zapékali.

Komentáře k receptu