Madridská omeleta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 250 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 0.27 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 193 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 616 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 368 mg
  • Draslík 495.9 mg
  • Vláknina 5857.5 mg
  • Vitamín A 5857.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme kostičky brambor a cibule a zamícháme. Dozlatova osmahneme. Přebytečný olej z pánve vylijeme.

  • 2

    Rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a našleháme vidličkou. Vejce nalijeme na pánev a zamícháme se zeleninou. Smažíme asi 10 minut, až vejce téměř ztuhnou, potom pánev umístíme na 1–2 minuty pod horký gril, aby byla omeleta i na povrchu zlatavě hnědá.

  • 3

    Vyklopíme ji na vyhřátý talíř a na čtvrtiny ji rozkrájíme. Zdobíme ji nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu