Studená makrela s bylinkami
Suroviny
- 600 g Makrela - filety
 - 150 ml Olej olivový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Tymián čerstvý
 - 1 ks Šalvěj čerstvá
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 ks Chilli paprička
 - 8 ks Rohlíky bílé
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pomerančová kůra
 - 4 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Ocet vinný červený
 - 3 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 936 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 198 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 105 mg
 - Draslík 651.2 mg
 - Vláknina 12823.9 mg
 - Vitamín A 12823.9 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Obalíme filety z makrel ve strouhance smíchané se solí a s pepřem. Postupně je smažíme na velké pánvi s rozehřátým olivovým olejem z každé strany asi půl minuty, aby nebyly zcela propečené, ale maso musí být křehké. Pak ryby vyskládáme v jedné vrstvě buď do obdélníkové zapékací mísy, nebo do pekáče.
 - 
                                2
Smícháme cibuli, ocet, pomerančovou kůru, rozmarýnu, tymián, česnek, sůl, chilli papričky, bobkový list a touto směsí přelijeme ryby. Zhruba 10 minut pak zahříváme na mírném ohni. Smícháme zbylý olivový olej, nadrobno nakrájenou petrželku, touto směsí polijeme ryby a mísu nebo pekáč odstavíme, necháme vychladnout a servírujeme s čerstvou bagetou nebo jiným bílým pečivem.