Fiskkaggen - švédský gratin z ryby
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 163 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 206.7 mg
 - Draslík 62.6 mg
 - Vláknina 600.5 mg
 - Vitamín A 600.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filé uvaříme v osolené vodě, vykostíme a jemně nasekáme. Promícháme s měkkým máslem, osolíme, opepříme a přidáme muškátový květ, kopr, petrželku, žloutky a pevný sníh z bílků. Vše zlehka promícháme.
 - 
                                2
Směs rozprostřeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a zapečeme v rozpálené troubě.