Linecké berušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 90.8 mg
 - Draslík 21.3 mg
 - Vláknina 2263 mg
 - Vitamín A 2263 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku, máslo, žloutky, polovinu cukru a nastrouhanou citrónovou kůru zpracujeme na těsto, dáme do chladu.
 - 
                                2
Vyválíme plát 2 mm a vykrajujeme kolečka, nožem skoro překrojíme a na konci uděláme dírku, na stuhu.
 - 
                                3
Přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 5 minut.
 - 
                                4
Citrónovou šťávu smícháme s cukrem, polovinu obarvíme růžovým potravinářským barvivem. Obě polevy dáme do cukrářských sáčků s tenkou hubičkou. Růžovou obkreslíme okraje, bílou vytvoříme pár teček.
 - 
                                5
Spojíme dvojice, provlékneme stuhu a křídla slepíme polevou k sobě.