Slanečci v olejové omáčce
Suroviny
- 750 g Slaneček
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 492 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 1723 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 153.8 mg
 - Draslík 858.4 mg
 - Vláknina 186.8 mg
 - Vitamín A 186.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slanečky namočíme do studené vody na 12 hodin.
 - 
                                2
Potom ryby očistíme a nakrájíme na řezy široké asi 1 cm. Urovnáme na servírovací mísu.
 - 
                                3
Všechny přísady na omáčku kromě kopru a petrželky smícháme a nalijeme na slanečkové řezy. Posypeme nasekaným koprem a petrželkou.
 - 
                                4
Pokrm před podáváním dobře vychladíme.