Matjesový salát s jablky
Suroviny
- 400 g Matjesy - filet
 - 250 g Jablka
 - 150 g Brambory
 - 160 g Červená řepa sterilovaná
 - 100 g Cibule sterilovaná
 - 300 ml Voda pitná
 - 150 ml Zakysaná smetana
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 444 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 26 mg
 - Draslík 488.6 mg
 - Vláknina 9318.8 mg
 - Vitamín A 9318.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Matjesové filé nakrájíme na nudličky, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nahrubo nastrouháme a v míse promícháme s citronovou šťávou, cukrem, solí, pepřem a zakysanou smetanou. Nakládanou červenou řepu a nakládané cibulky slijeme a necháme okapat.
 - 
                                2
Do mísy k jablkům přidáme matjesy, brambory, řepu a cibulky. Salát necháme pod fólií v chladničce vychladit.