Švédská zapékaná bramborová kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 221 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 203.1 mg
 - Draslík 532.7 mg
 - Vláknina 6302.4 mg
 - Vitamín A 6302.4 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané a omyté brambory rozkrájíme na kostičky, vložíme do hrnce se 7 dl osolené vody, vaříme přibližně 20 minut, poté je scedíme a prolisujeme do mísy. Přidáme roztopené vlahé máslo, žloutky, cukr, mletý bílý pepř a moučkový cukr. Vše dobře vyšleháme na hladkou kaši, kterou naplníme do cukrářského sáčku. Plech vytřeme olejem a ozdobnou hubičkou vytvoříme malé bochánky. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C do zlatova (přibližně 10 - 14 minut). Zapékanou kaši podáváme jako přílohu k zeleninovým jídlům.