Pikantní okurky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 42 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 157 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 160.6 mg
 - Vláknina 1630.9 mg
 - Vitamín A 1630.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mladé salátové skleníkové okurky omyjeme a pokrájíme na tenké plátky, poté vložíme do mísy. V druhé misce smícháme 1 dl octa s 2 lžícemi vody, 2 lžícemi cukru, 2 špetkami soli, 2 špetkami černého pepře, 2 špetkami citrónového pepře a zálivku dobře promícháme. Omyjeme petrželku kudrnku a mladý čerstvý kopr. Bylinky omyjeme, drobně pokrájíme. Zálivkou přelijeme okurky, promícháme, přidáme bylinky a znovu promícháme. Okurky před podáváním dáme vychladit alespoň na 30 minut do chladničky.