Treska na zelenině s bílým vínem
Suroviny
- 800 g Filé z aljašské tresky
 - 80 g Celer bulvový
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 ks Nové koření celé
 - 4 ks Pepř černý celý
 - 1 ks Salát kadeřavý
 - 1 ks Citrony
 - 4 dl Voda pitná
 - 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 196 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 87 g
 - Sodík 422 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 80 mg
 - Draslík 303.7 mg
 - Vláknina 7221.2 mg
 - Vitamín A 7221.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve očistíme a omyjeme mrkev, celer, cibuli, všechnu zeleninu poté pokrájíme na tenké nudličky. Petrželovou nať a kopr omyjeme, kopr odložíme do misky na ozdobu. Omyjeme listy salátu, necháme je okapat. Tresku (filé) omyjeme a osušíme. Omytý osušený citrón rozkrájíme na osminky.
 - 
                                2
Kořenovou zeleninu s petrželovou vložítí dáme do hrnce, přilijeme vodu, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a pomalu ji pod pokličkou vaříme do měkka, až se tekutina téměř odpaří. Koření vyjmeme, přidáme porce filé z tresky, vše zalijeme bílým vínem a pod pokličkou dusíme do měkka asi 15 - 17 minut.
 - 
                                3
Listy salátu rozložíme ozdobně na talíře, na ně poklademe porce filé, ozdobíme snítkami kopru, nakrájeným citrónem a servírujeme.