Hovězí karbanátky se zeleninou a kapary
Suroviny
- 600 g Hovězí maso zadní
 - 200 g Brambory vařené
 - 150 g Červená řepa sterilovaná
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Paprika mletá sladká
 - 2 špetka Paprika mletá pálivá
 - 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 0.03 dl Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Kapary
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 596 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 299.6 mg
 - Draslík 315.5 mg
 - Vláknina 5804.3 mg
 - Vitamín A 5804.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.4 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené brambory ve slupce oloupeme a rozkrájíme na poloviny. Hovězí zadní maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Jemně ho 2x přemeleme na masovém strojku spolu s vařenými brambory a směs dáme do mísy.
 - 
                                2
Očištěnou cibuli a nakládanou sladkokyselou řepu pokrájíme nadrobno, kapary posekáme na malé kousky a vše přidáme k masu. Směs promícháme, podle chuti osolíme, přidáme čerstvě pomletý pepř, mletou červenou papriku sladkou i pálivou. Ještě přidáme 2 žloutky a smetanu. Vše znovu důkladně promícháme. Vytvoříme karbanátky silné 1 cm.
 - 
                                3
V pánvi si rozpálíme olej, na něm karbanátky osmažíme z každé strany dozlatohněda (smažíme je přibližně po 5-6 minutách z každé strany). Vyjmeme je z omastku, necháme okapat na papírové utěrce a hned je podáváme.