Telecí rolky se šunkou, sýrem a okurkou
Suroviny
- 800 g Telecí kýta
 - 150 g Šunka uzená
 - 120 g Sýr Čedar
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 5 kávová lžička Pepř 4 barev
 - 3 ks Okurky nakládané
 - 5 dl Hovězí vývar základní
 - 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 1.5 polévková lžíce Hořčice
 - 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 2740 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 151.3 mg
 - Draslík 601.4 mg
 - Vláknina 10361 mg
 - Vitamín A 10361 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí kýtu odblaníme, omyjeme, osušíme a přes vlákno nakrájíme 6 tenkých plátků silné asi 1,5 cm. Maso zlehka naklepeme, posypeme solí a čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Sterilované sladkokyselé okurky (asi 8 cm dlouhé) rozkrojíme podélně na poloviny. Plátky masa potřeme hořčicí, na každý položíme plátek šunky, plátek tvrdého sýru a doprostřed polovinu okurky. Maso těsně zavineme do závitků, převážeme je nití tak, aby i z bočních okrajů nic nevypadlo.
 - 
                                2
V hrnci si rozpálíme olej s máslem, na něm zprudka opečeme závitky z každé strany dozlatova. Zalijeme je hovězím vývarem, zakryjeme a dusíme pod pokličkou při mírné teplotě asi 60-80 minut.
 - 
                                3
Hotové závitky vyjmeme, odstraníme z nich opatrně nitě a odložíme do teplé mísy. Do zbylého výpeku přilijeme smetanu a pomalu, za stálého míchání povaříme 1 minutu. Závitky na talířích přelijeme smetanovou šťávou a hned servírujeme.