Citrónový pudink se šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 44 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 260.2 mg
 - Draslík 145.7 mg
 - Vláknina 1296.5 mg
 - Vitamín A 1296.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky vložíme plátek želatiny, zalijeme 2 lžícemi studené vody a necháme nabobtnat. Do misky poté nasypeme 120 g pískového cukru, přidáme 2 žloutky a vyšleháme do pěny. Přimícháme 4 lžíce citónové šťávy a lžíci jemně nastrouhané citrónové kůry. Poté misku posadíme do hrnce s vařící vodou, krém vyšleháme do zhoustnutí. Následně misku s krémem sejmeme z hrnce a šleháme až do vychladnutí. Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh, 3 dl smetany vyšleháme na tuhou šlehačku. Sníh z bílků a šlehačku postupně zlehka zapracujeme do krému, kterým naplníme pudinkové misky. Pudink dáme do chladničky vychladnout.
 - 
                                2
Hroznové víno omyjeme, necháme okapat. Vychladlý vyklopíme na talířky, Ozdobíme šlehačkou, hroznovým vínem a podáváme.