Vinný nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 150 g Strouhanka
  • 150 g Cukr moučkový
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 360 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 312.7 mg
  • Draslík 170.9 mg
  • Vláknina 1800 mg
  • Vitamín A 1800 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Přidáme strouhanku, pevný sníh ušlehaný z bílků a vše zlehka promícháme.

  • 2

    Těsto dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy, vložíme do pekáče s vodou a ve vyhřáté troubě nákyp zvolna upečeme.

  • 3

    Po vychladnutí nákyp vyklopíme z formy a polijeme vínem.

Komentáře k receptu