Hrášek dušený s vepřovým masem
Suroviny
- 100 g Klobása Dunajská
 - 600 g Hrášek
 - 60 g Tuk
 - 200 g Vepřová plec
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 264 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 49.8 mg
 - Draslík 539.5 mg
 - Vláknina 15694.5 mg
 - Vitamín A 15694.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 64.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou plec nakrájíme na kostičky a osmažíme na tuku. Přidáme rajčatový protlak a znovu osmahneme. Maso osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
 - 
                                2
Hrášek, utřený česnek a nasekanou pažitku a petrželku osmažíme na zbylém tuku, zaprášíme moukou, podlijeme vodou a rozmícháme. Mírně osolíme a dusíme doměkka.
 - 
                                3
Ke konci dušení vmícháme měkké maso a klobásu nakrájenou na kolečka.