Sardinky s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazole vařené
  • 200 g Rajčatová šťáva
  • 250 g Sardinky v rajčatové omáčce
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 5 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 333 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 42.7 mg
  • Draslík 1112.4 mg
  • Vláknina 18185.1 mg
  • Vitamín A 18185.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.4 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole rozmixujeme a promícháme s polovinou nasekané cibule a s 4 lžícemi oleje. Hmotu rozprostřeme na plech a nakrájíme na čtverečky.

  • 2

    Na každý kousek dáme sardinky, stočíme, obalíme v mouce a opečeme na pánvi na oleji. Osušíme na ubrousku.

  • 3

    Potom smícháme zbylou cibuli, rajčatovou šťávu, olej, chilli a petržel. Osolíme a dusíme na pánvi do zhoustnutí.

  • 4

    Směs nalijeme na závitky a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu