Okurka s pěnou ze žervé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 103 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 121 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 264 mg
 - Vláknina 3061.8 mg
 - Vitamín A 3061.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou a osušenou okurku podélně rozkrojíme na poloviny. Vnitřek vydlabeme lžičkou a okurku osolíme.
 - 
                                2
Žervé smícháme s jemně nakrájenou cibulí a paprikou, přidáme mletou papriku, sůl a pepř.
 - 
                                3
Směsí naplníme připravené půlky okurek, spojíme je do původního tvaru a dáme vychladit.
 - 
                                4
Před podáváním nakrájíme okurku na kolečka.