Treska na hořčici
Suroviny
- 50 g Cibule
 - 16 g Máslo čerstvé
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Zelenina kořenová
 - 4 kávová lžička Hořčice
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 ks Nové koření celé
 - 4 ks Pepř černý celý
 - 0.5 l Voda pitná
 - 1 kg Treska aljašská
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 263 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 64.9 mg
 - Draslík 1021.6 mg
 - Vláknina 15269 mg
 - Vitamín A 15269 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.6 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou a omytou rybu naporcujeme, osolíme, potřeme hořčicí.
 - 
                                2
Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, vložíme na ní porce tresky, po obou stranách je rychle opečeme. Podlijeme vývarem ze zeleniny a koření. Zvolna dusíme asi 15 minut.
 - 
                                3
Porce ryby vyjmeme, omáčku zahustíme moukou, rozmíchanou v troše studené vody, několik minut povaříme.
 - 
                                4
Hotovou omáčku nalijeme na rybu.
 - 
                                5
Podáváme s vařenými bramborami.