Chlebový salát s rajčaty
Suroviny
- 4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
 - 4 ks Rajčata
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Kapary sterilované
 - 8 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Bazalka
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 140 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 236 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 261.3 mg
 - Vláknina 3479.8 mg
 - Vitamín A 3479.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bílý chléb nakrájíme na kostky a opečeme je na oleji (3 lžíce) na teflonové pánvi do zlatova. Vyjmeme a položíme na papírovou utěrku.
 - 
                                2
Omytá rajčata nakrájíme na kousky, oloupané cibulky na kolečka. Kapary drobně nasekáme.
 - 
                                3
Smícháme vinný ocet, zbylý olivový olej, sůl a pepř. Směs promícháme s rajčaty, cibulkou, kapary, nasekanou bazalkou a petrželkou. Přidáme opečený chléb, necháme asi 5 minut rozležet.
 - 
                                4
Salát podáváme ozdobený snítkou petrželky.