Růžičková kapusta s hovězím masem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 400 g Kapusta růžičková
  • 100 g Mrkev kořen
  • 400 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 514 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 73.1 mg
  • Draslík 550.2 mg
  • Vláknina 15882.7 mg
  • Vitamín A 15882.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek, celer a mrkev očistíme a nakrájíme na kousky. Jednu cibuli oloupeme a protkneme hřebíčky a bobkovým listem.

  • 2

    Maso omyjeme a spolu s připravenou zeleninou vložíme do hrnce, zalijeme vařící vodou, osolíme a opepříme. Pod pokličkou vaříme asi 60 minut.

  • 3

    Kapustu očistíme a spolu s nasekanou cibulí krátce osmahneme na másle. Přilijeme šálek vývaru a pod pokličkou dusíme 10 minut. Podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme muškátem.

  • 4

    Kapustičky rozdělíme na talíře a obložíme zeleninou a masem.

Komentáře k receptu