Jelení roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Meruňky sušené
  • 1000 g Jelení maso
  • 75 ml Víno bílé
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 3 ks Cibule
  • 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 669 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 768 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 233.8 mg
  • Draslík 2972.7 mg
  • Vláknina 18091.2 mg
  • Vitamín A 18091.2 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 305.9 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vykostěné jelení kýty seřízneme nízký větší plát. Do masa vetřeme pepř a uložíme na hodinu do chladničky.

  • 2

    Plát masa rozložíme a osolíme. Poklademe na něj ovařené listy kapusty, sušené meruňky, nakrájené na kostičky a namočené ve víně, maso stočíme do rolády. Převážeme nití a zprudka opečeme po všech stranách na rozpáleném oleji. Přidáme oloupanou, nahrubo nasekanou cibuli, osmahneme, zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme asi 105 minut.

  • 3

    Roládu vyjmeme, do vydušené šťávy přidáme smetanu. Podle chuti osolíme, opepříme a omáčku přecedíme.

  • 4

    Roládu podáváme nakrájenou na plátky s omáčkou a bramborovými haluškami.

Komentáře k receptu