Krůtí prsa marinovaná v podmáslí
Suroviny
- 1500 g Krůtí prsa
 - 750 ml Mléko - podmáslí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Solamyl
 - 5 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Křen
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 3 polévková lžíce Sherry brandy
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 733 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 426 mg
 - Bílkoviny 89 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 246.3 mg
 - Draslík 1142.9 mg
 - Vláknina 1729.8 mg
 - Vitamín A 1729.8 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do podmáslí vmícháme nastrouhaný křen, polovinu nasekané petržele, sůl a pepř. Přidáme nasekanou nať z cibulky. Omyté a osušené maso zalijeme připravenou marinádou a necháme v chladničce do druhého dne.
 - 
                                2
Maso osušíme a zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Přidáme očištěnou cibulku nakrájenou na kolečka a pečeme asi 30 minut v mírně vyhřáté troubě. Potom maso zalijeme marinádou a pečeme dalších 45 minut.
 - 
                                3
Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Šťávu ochutíme, zahustíme Solamylem, přidáme zakysanou smetanu, sherry a zbylou petrželku.