Brambory s růžičkovou kapustou a uzeným masem
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 200 g Uzené maso vařené
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 50 g Ořechy vlašské
 - 500 g Kapusta růžičková
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 250 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 150 ml Mléko polotučné
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 6 ks Tymián čerstvý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 874 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 61 g
 - Sodík 428 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 58.3 mg
 - Draslík 1065.7 mg
 - Vláknina 40812.2 mg
 - Vitamín A 40812.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 136.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 93.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou kapustu a oloupané na plátky nakrájené brambory vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 15 minut. Scedíme, necháme okapat a vývar zachytíme.
 - 
                                2
Uzené maso nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem ze zeleniny a přilijeme mléko a smetanu. Necháme vzkypět, osolíme a opepříme. Okořeníme lístky tymiánu.
 - 
                                3
Do zapékací mísy vložíme růžičkovou kapustu, brambory, maso a vše posypeme nasekanými ořechy. Zalijeme připravenou omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem.
 - 
                                4
Pokrm pečeme asi 35 minut ve středně vyhřáté troubě.