Polévka fazolová s uzeným masem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Vepřová uzená žebra
  • 200 g Fazole bílé
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 ks Brambory
  • 3 ks Chilli paprička
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 242 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 93 g
  • Sodík 719 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 29.9 mg
  • Draslík 893.5 mg
  • Vláknina 13654.8 mg
  • Vitamín A 13654.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole omyjeme, přes noc namočíme do studené vody. Druhý den fazole v téže vodě uvaříme. V době vaření k nim přidáme česnek a dvě na kousky nakrájené cibule.

  • 2

    Uzená žebra uvaříme do měkka zvlášť. Po uvaření maso z kostí obereme a nakrájíme na kousky.

  • 3

    Na větší pánvi osmažíme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev s petrželí. Přidáme na kostičky pokrájené brambory a třetí cibuli a vše dusíme. Občas vše zamícháme tak, abychom zeleninu nerozbili a zůstala celá. Jakmile směs bude dušená, zaprášíme ji sladkou paprikou.

  • 4

    K již hotovým fazolím přidáme pokrájené maso ze žebírek i s vývarem, podušenou zeleninu a vše dovaříme.

  • 5

    Dle chuti přidáme pálivé papričky.

Komentáře k receptu