Telecí játra s jablky a cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 219 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 423.8 mg
 - Draslík 600.6 mg
 - Vláknina 5626.8 mg
 - Vitamín A 5626.8 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.2 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté plátky jater lehce naklepeme a zprudka opečeme po obou stranách na másle a oleji. Opečená játra vyjmeme.
 - 
                                2
Na tuku od opékání dozlatova usmažíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme oloupaná, na kolečka nakrájená jablka zbavená jádřinců a dusíme pod pokličkou 3 minuty. Potom přilijeme vývar, citronovou šťávu a zahřejeme k varu. Přidáme játra, pepř, sůl a dusíme asi 2 minuty.
 - 
                                3
Játra upravíme na talíře, obložíme kolečky jablek a cibule a přelijeme šťávou. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou.