Moravský guláš se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1294 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 65.5 mg
 - Draslík 974 mg
 - Vláknina 15314 mg
 - Vitamín A 15314 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 72.1 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmažíme ji na tuku dorůžova a přidáme mletou papriku a kmín. V tomto základu opečeme maso.
 - 
                                3
Potom přidáme rajčatový protlak, sůl, zalijeme trochou vlažné vody a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení podléváme podle potřeby teplou vodou.
 - 
                                4
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou a krátce osmahneme. Zalijeme vlažnou vodou, dobře promícháme a povaříme.
 - 
                                5
Do připravené šťávy přidáme brambory nakrájené na drobné kostky a očištěné hlávkové zelí, nakrájené na nudličky.
 - 
                                6
Nakonec vše podusíme, vložíme maso, podle chuti přisolíme a ještě povaříme.