Hovězí guláš moravský

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 400 g Zelí hlávkové bílé
  • 300 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 157 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 182 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 30.2 mg
  • Draslík 393.3 mg
  • Vláknina 7399.3 mg
  • Vitamín A 7399.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na drobno nakrájenou cibuli osmažíme na oleji dorůžova, přidáme mletou papriku, kmín a na kostky nakrájené, tuku zbavené maso, které krátce podusíme. Pak přidáme sůl, rajčatový protlak, zalijeme trochou vody a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby doléváme vodu.

  • 2

    Když je maso změklé, zaprášíme moukou, přilijeme přiměřenou dávku vody, přidáme nakrájené brambory, hlávkové zelí a společně podusíme, aby vše náležitě změklo. Nakonec ještě podle chuti dosolíme.

Komentáře k receptu