Zapékaná brokolice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 162 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 36 mg
 - Draslík 868.7 mg
 - Vláknina 16210 mg
 - Vitamín A 16210 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 143 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozkrojíme pórek na půlku, brokolici rozdělíme na růžičky a dáme vařit do osolené vody.
 - 
                                2
Pórek povaříme a poté slijeme.
 - 
                                3
Zeleninu dáme do pekáče a přikryjeme salámem.
 - 
                                4
Připravíme bešamel - na másle osmahneme mouku a zalijeme mlékem.
 - 
                                5
Mícháme do zhoustnutí, opepříme, osolíme, dáme muškátový květ, strouhaný sýr a mícháme.
 - 
                                6
Bešamelem zalijeme zeleninu v pekáči a dáme zapéct.