Vařená štika

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1500 g Štika obecná
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 204 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 490 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 120.9 mg
  • Draslík 405.3 mg
  • Vláknina 7115.3 mg
  • Vitamín A 7115.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Štiku očistíme, vykucháme, odřežeme hlavu a omyjeme. Pak ji nakrájíme na porce - podkovy, které osolíme a odložíme do chladničky na 30 minut.

  • 2

    Mezitím očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel, nakrájíme na kostičky a v hrnci krátce orestujeme na rozpáleném másle (1 lžíce).

  • 3

    Zeleninu pak zalijeme horkou vodou a vaříme do poloměkka. Až potom vložíme do vody naporcovanou štiku, dosolíme podle chuti a pomalu vaříme do změknutí přibližně 15 minut. Vody by mělo být tolik, aby jen pokrývala maso se zeleninou.

  • 4

    V malé pánvičce rozehřejeme 1 lžíci másla, zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli, přimícháme strouhanku a osmahneme dorůžova.

  • 5

    Tuto strouhankovou jíšku přimícháme opatrně ke štice se zeleninou a hned podáváme.

  • 6

Komentáře k receptu