Polévka z vloček a brambor
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 182 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 220 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 6.8 mg
 - Draslík 679.6 mg
 - Vláknina 12380.8 mg
 - Vitamín A 12380.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 79.4 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozkrájenou kořenovou zeleninu podusíme na másle, přidáme přebrané vločky, brambory drobně pokrájené. Vše zelijeme asi 0,25 l vody a povaříme cca 10 min.
 - 
                                2
Poté přisypeme květák rozebraný na malé růžičky, nakrájenou petrželovou nať a vaříme do té doby, než bude květák měkký.
 - 
                                3
Hotovou polévku prolisujeme nebo rozmixujeme (je to jednodušší) a zalijeme ji mlékem.
 - 
                                4
Polévku můžeme podávat s kostičkami housky osmaženými nasucho.