Plněné masové krokety v alobalu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 1500 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 140.5 mg
 - Draslík 172.1 mg
 - Vláknina 3454.8 mg
 - Vitamín A 3454.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme mleté maso s 1 vejcem, hladkou moukou, předem navlhčenou a vymačkanou žemlí, nasekanou cibulí, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Z masové směsi vytvarujeme 4 placky a každou poklademe 1/4 uvařeného vejce, kouskem salámu a 1/4 okurky. Stočíme do tvaru šišky, vložíme do alobalu potřeného máslem a dobře zabalíme.
 - 
                                3
Krokety pečeme na plechu v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia asi 20 minut.
 - 
                                4
Potom alobal otevřeme a maso ještě chvíli dopékáme.
 - 
                                5
Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.