Borůvková třená bublanina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 42 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 141.9 mg
 - Draslík 181.7 mg
 - Vláknina 4328 mg
 - Vitamín A 4328 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 94.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky promyjeme v sítu, necháme je odkapat, dáme do mísy a promícháme s práškovým cukrem.
 - 
                                2
Do druhé mísy dáme žloutky, cukr krupici, máslo, vše utřeme do pěny. Pak postupně za stálého míchání přisypeme prosátou mouku, kterou jsme promíchali s práškem do pečiva a nakonec těsto zředíme mlékem a přimícháme tuhý sníh z bílků.
 - 
                                3
Těsto nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a těsto po celé ploše pokryjeme borůvkami.
 - 
                                4
Bublaninu pečeme v předehřáté troubě při 180-200 °C asi 30 minut dozlatova.
 - 
                                5
Vychladlou bublaninu pokrájíme a podáváme.