Podkrkonošský bramborák - camprat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 547 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 613 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 16.6 mg
 - Draslík 1134.4 mg
 - Vláknina 17106.5 mg
 - Vitamín A 17106.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 319.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, omyjeme, nahrubo nastrouháme a dáme do mísy. Přebytečnou vodu z brambor slijeme. Oloupaný česnek utřeme se 1 lžičkou soli. 2 velké oloupané cibule drobně pokrájíme, nebo nastrouháme.
 - 
                                2
Brambory zalijeme vařícím mlékem, přidáme k nim česnek, cibuli, sůl, hladkou mouku, majoránku a pepř. Bramborovou směs dobře promícháme.
 - 
                                3
V předehřáté troubě si na pekáči rozpálíme sádlo. Pekáč vyjmeme z trouby a bramborovou směs nalijeme opatrně na omastek, směs rozetřeme a vrátíme zpět do trouby. Pečeme při 200°C přibližně 35-45 minut. Během pečení několikrát pekáč vyjmeme z trouby a bramborák obracečkou převrátíme. Potřebujeme docílit, aby z každé strany měl připečenou kůrku.
 - 
                                4
Camprat - bramborák podáváme se sklenicí podmáslí.