Miletínské medailonky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 320 g Vepřová panenka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5.5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Kapie sterilovaná
  • 1.5 dl Lák
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 790 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 78.4 mg
  • Draslík 1398.3 mg
  • Vláknina 20166.5 mg
  • Vitamín A 20166.5 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku oloupeme a pokrájíme nadrobno. Sterilované kapie vyjmeme z nálevu a pokrájíme na nudličky.

  • 2

    Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme ji na plátky o síle asi 1.5 cm. Pěstí maso rozmáčkneme, osolíme podle chuti, opepříme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a potřeme plnotučnou hořčicí. Medailonky dáme do mísy a necháme v chladu 15 minut odležet.

  • 3

    V hlubší pánvi rozpálíme olivový olej a maso zprudka restujeme z obou stran dozlatova. Maso musí být uprostřed krvavé. Pak je vyjmeme z tuku, na něj dáme cibuli s kapií, krátce osmahneme, přilijeme lák z nakládané kapie (asi 1.5 dl), maso vrátíme zpět, promícháme a vše krátce v pikantní šťávě krátce osmažíme.

  • 4

    Podáváme s přílohami podle chuti.

Komentáře k receptu