Drožďové karbanátky s ovesnými vločkami
Suroviny
- 200 g Ovesné vločky
 - 100 g Droždí
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 1 kávová lžička Koření Mleté maso
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.5 l Voda pitná
 - 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.44 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 1136 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 916 mg
 - Vláknina 11859.2 mg
 - Vitamín A 11859.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ovesné vločky promyjeme, dáme je do hrnce a zalijeme 1/2 litrem vody. Necháme je 15-20 minut namočené. Pak je scedíme a dáme do mísy.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželovou nať omyjeme a pokrájíme nadrobno.
 - 
                                3
V pánvi na 2 lžicích másla zpěníme cibuli, pak na ni rozpustíme droždí a přimícháme vše k vločkám společně s majoránkou, kořením do na mleté maso, petrželkou, pepřem, česnekem, směs zahustíme grahamovou moukou a dosolíme podle chuti.
 - 
                                4
V pánvi rozpálíme sádlo, směs nabereme lžicí (vrchovatou) a karbanátky smažíme z každé strany dozlatova.