Pečené jehněčí na rozmarýnu
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
 - 5 g Bobkový list
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 dl Olej olivový extra panenský
 - 0.5 kg Brambory
 - 1 kg Jehněčí kýta
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 4 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 757 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 357 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 137.2 mg
 - Draslík 936.3 mg
 - Vláknina 6304.5 mg
 - Vitamín A 6304.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso umyjeme, necháme vcelku, prošpikujeme na plátky nakrájeným česnekem a položíme na sádlem vymaštěný pekáč. Na pánvičce zahřejeme olej, máslo, posypeme mletou paprikou a polijeme maso na pekáči.
 - 
                                2
Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, bobkový list, rozmarýn, na plátky nakrájenou slaninu, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby, kde pečeme přibližně 80 minut.
 - 
                                3
Vytáhneme maso z trouby, přidáme na silnější kolečka nakrájené brambory a vrátíme ještě na 40 minut dopéct.