Jablková buchta s čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 685 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 26 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 104.9 mg
- Draslík 272.8 mg
- Vláknina 5666 mg
- Vitamín A 5666 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a nastrouháme jablka.
-
2
Ušleháme vejce s vanilkovým a krystalovým cukrem. Přidáme olej, jablka a mouku s práškem do pečiva. Promícháme a těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.
-
3
Dáme péct do vyhřáté trouby na 30 minut.
-
4
Po vychladnutí potřeme čokoládovou polevou, kterou připravíme dle návodu na obalu.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 25.08.2015 18:41:42
Jablkovou buchtu jsem vyzkoušela, ale musela jsem přidat skoro 200 ml mléka. Možná jsem měla málo šťavnatá jablka. Poleva je kupovaná, spíš bych dala 150 g. Buchta byla dobrá, štavnatá. Pekla jsem na hlubokém plechu s okraji vyloženém papírem na pečení.
Odpovědět- Lucie Klouparová
- 10.08.2015 10:32:37
Recept na jablkovou buchtu s čokoládou jsem si vybrala, protože jsme očekávali návštěvu a udělala jsem dobře. Buchta se krásně upekla a korpus byl měkounký a vysoký. Proto mi přišlo chudé polít ho jen čokoládou. Připravila jsem si vlastní polevu. Nechala jsem ve vodní lázni rozpustit čokoládu a přimíchala do ní dvě zakysané smetany. Výsledek byl vynikající. Buchtu jsem dala ztuhnout do lednice a po příchodu návštěvy se po ní jen zaprášilo, což mi způsobilo obrovskou radost. Tento recept opravdu doporučuji. Jablková sladkost je vhodná i pro děti a chutnala i našemu dvouletému synovi.
Odpovědět