Vařený květák se sójovými kostkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 193 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 1027 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 123.8 mg
 - Draslík 990.8 mg
 - Vláknina 9059 mg
 - Vitamín A 9059 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 80.9 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sójové kostky zalijeme vroucím vývarem a pokud se všechen vsákne, dolijeme tolik, aby maso bylo pod hladinou. Necháme do druhého dne odležet.
 - 
                                2
V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, sójové kostky i s tekutinou a vše dusíme 15-20 minut.
 - 
                                3
Očištěný květák uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Vychladlý květák rozebereme na růžičky a přidáme k měkkému sójovému masu. Vše zalijeme rozšlehanými vejci a zamícháme. Pokrm podle chuti osolíme a nakonec posypeme nasekanou petrželkou.
 - 
                                4
Můžeme podávat s vařenými bramborami.