Smažené vaječné krupky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 20 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 73.3 mg
 - Draslík 19.4 mg
 - Vláknina 1890 mg
 - Vitamín A 1890 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na vál vsypeme hladkou mouku, přidáme vejce a vypracujeme tuhé těsto.
 - 
                                2
Těsto nahrubo nastrouháme, rozložíme na čistou utěrku a necháme úplně proschnout.
 - 
                                3
Na pánvi na rozpáleném másle smažíme usušenou vaječnou strouhanku dozlatova.
 - 
                                4
Používáme jako zavářku do masových vývarů nebo do zeleninových polévek.