Skopová plec dušená se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 364 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 16 mg
 - Draslík 776.5 mg
 - Vláknina 14270 mg
 - Vitamín A 14270 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 69.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso odblaníme, ořežeme přebytečný lůj a nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, brambory na plátky, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmažíme, přidáme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se šťáva vysmahne, podlijeme vodou, přidáme kostku masoxu a dusíme aspoň půl hodiny. Nyní k masu přisypeme zelí a po dalších deseti minutách brambory. Dusíme doměkka. Podle potřeby doléváme vodu, nakonec dochutíme solí, pepřem a odstavíme z ohně.
 - 
                                3
Pokrm podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.