Tarhoňa na sádle s petrželkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 30 g Sádlo vepřové škvařené
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 250 g Tarhoňa
  • 7 g Sůl
  • 30 g Vepřové škvarky
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 200 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1250 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 141.2 mg
  • Vláknina 5566.7 mg
  • Vitamín A 5566.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle osmažíme cibuli nakrájenou najemno, přidáme tarhoňu a chvíli opékáme. Podlijeme horkou vodou, osolíme a 15 minut pozvolna dusíme zakryté a po vypnutí necháme ještě 5 minut dojít. Vmícháme nasekanou petrželku a škvarky.

Komentáře k receptu