Tarhoňa s bramborami

Hodnocení 0x 3x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 200 g Slanina vepřová
  • 9 g Sůl
  • 5 g Petržel kudrnka
  • 250 g Tarhoňa
  • 1 ks Cibule
  • 3 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1548 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 354.1 mg
  • Vláknina 5932.5 mg
  • Vitamín A 5932.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájenou slaninu vyškvaříme, škvarky oddělíme a na tuku opečeme cibuli nasekanou nadrobno. Přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory, chvíli opékáme, potom zalijeme horkou vodou, osolíme a zakryté pozvolna dusíme asi 10 minut, až jsou brambory poloměkké. Přidáme tarhoňu a společně dodusíme ještě 5 minut.

  • 2

    Hotový pokrm dochutíme, vmícháme nasekanou petrželku a podáváme posypané škvarečky ze slaniny.

Komentáře k receptu

  • bruschetta
  • 12.03.2016 15:25:30

Já bych spíš než brambory opekla tu tarhoňu, vždycky ji opékám před dušením, má mnohem lepší chuť.

Odpovědět
  • Aleisa
  • 12.03.2016 15:03:00

Tarhoňa se vaří jako ostatní těstoviny ve větším množství vody a následně se scedí. Vaří se 7 - 9 minut. Takže už z toho vyplývá, že jsem se s přípravou natrápila. Slaniny bohatě stačí poloviční množství, soli doporučuji dát dle potřeby, slanina je taky slaná. Tarhoňu jsem přidala do brambor dříve než po 10 minutách a dusila jsem ji ještě asi 8 minut a pak jsem ještě vše nechala v hrnci "dojít" . Musela jsem po částech dolévat docela dost vařící vody, v receptu je psáno málo. Jídlo jsem musela často opatrně promíchávat, tarhoňa byla slizká. Nevím, proč se mají v receptu opékat brambory, jaký to má smysl. Více už opakovat nebudu, pokud tohle jídlo, tak tarhoňu uvařit zvlášť, brambory taky a pak vše scmíchat dohromady. Jinak tuhle přípravu si dovedu představit třeba s kuskusem, ten by se nemusel ani vařit. Palec nahoru dát nemůžu

Odpovědět