Tarhoňa s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1548 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 34 mg
- Draslík 354.1 mg
- Vláknina 5932.5 mg
- Vitamín A 5932.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájenou slaninu vyškvaříme, škvarky oddělíme a na tuku opečeme cibuli nasekanou nadrobno. Přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory, chvíli opékáme, potom zalijeme horkou vodou, osolíme a zakryté pozvolna dusíme asi 10 minut, až jsou brambory poloměkké. Přidáme tarhoňu a společně dodusíme ještě 5 minut.
-
2
Hotový pokrm dochutíme, vmícháme nasekanou petrželku a podáváme posypané škvarečky ze slaniny.
Komentáře k receptu
- bruschetta
- 12.03.2016 15:25:30
Já bych spíš než brambory opekla tu tarhoňu, vždycky ji opékám před dušením, má mnohem lepší chuť.
Odpovědět- Aleisa
- 12.03.2016 15:03:00
Tarhoňa se vaří jako ostatní těstoviny ve větším množství vody a následně se scedí. Vaří se 7 - 9 minut. Takže už z toho vyplývá, že jsem se s přípravou natrápila. Slaniny bohatě stačí poloviční množství, soli doporučuji dát dle potřeby, slanina je taky slaná. Tarhoňu jsem přidala do brambor dříve než po 10 minutách a dusila jsem ji ještě asi 8 minut a pak jsem ještě vše nechala v hrnci "dojít" . Musela jsem po částech dolévat docela dost vařící vody, v receptu je psáno málo. Jídlo jsem musela často opatrně promíchávat, tarhoňa byla slizká. Nevím, proč se mají v receptu opékat brambory, jaký to má smysl. Více už opakovat nebudu, pokud tohle jídlo, tak tarhoňu uvařit zvlášť, brambory taky a pak vše scmíchat dohromady. Jinak tuhle přípravu si dovedu představit třeba s kuskusem, ten by se nemusel ani vařit. Palec nahoru dát nemůžu
Odpovědět