Ořechový nákyp s pomerančovou kůrou
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
 - 30 g Mouka pšeničná hrubá
 - 100 g Ořechy vlašské
 - 50 g Piškoty dětské kulaté
 - 100 g Cukr krupice
 - 40 g Strouhanka
 - 50 g Kandovaná pomerančová kůra
 - 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 20 ml Rum
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 770 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 162 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 445 mg
 - Draslík 218.8 mg
 - Vláknina 5100 mg
 - Vitamín A 5100 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme nastrouhané ořechy, rozdrcené piškoty, mouku, v rumu naloženou kandovanou pomerančovou kůru a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
 - 
                                2
Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou a naplníme ji připravenou směsí. Urovnáme povrch a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 40 minut.
 - 
                                3
Hotové podáváme se šlehačkou.