Ořechový nákyp s pomerančovou kůrou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 50 g Piškoty dětské kulaté
  • 100 g Cukr krupice
  • 40 g Strouhanka
  • 50 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 ml Rum
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 770 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 162 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 445 mg
  • Draslík 218.8 mg
  • Vláknina 5100 mg
  • Vitamín A 5100 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme nastrouhané ořechy, rozdrcené piškoty, mouku, v rumu naloženou kandovanou pomerančovou kůru a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.

  • 2

    Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou a naplníme ji připravenou směsí. Urovnáme povrch a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 40 minut.

  • 3

    Hotové podáváme se šlehačkou.

Komentáře k receptu