Ořechový nákyp s pomerančovou kůrou
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hrubá
- 100 g Ořechy vlašské
- 50 g Piškoty dětské kulaté
- 100 g Cukr krupice
- 40 g Strouhanka
- 50 g Kandovaná pomerančová kůra
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 20 ml Rum
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 770 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 51 g
- Sodík 162 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 445 mg
- Draslík 218.8 mg
- Vláknina 5100 mg
- Vitamín A 5100 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme nastrouhané ořechy, rozdrcené piškoty, mouku, v rumu naloženou kandovanou pomerančovou kůru a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
-
2
Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou a naplníme ji připravenou směsí. Urovnáme povrch a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 40 minut.
-
3
Hotové podáváme se šlehačkou.