Kapr s česnekovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 292 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 216.3 mg
 - Draslík 655.7 mg
 - Vláknina 884.8 mg
 - Vitamín A 884.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené porce kapra osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Opečeme je na pánvi na oleji po obou stranách, vyjmeme a necháme na teplém místě.
 - 
                                2
Ve výpeku v pánvi osmahneme nasekaný česnek a nasekanou petrželku. Přisypeme zbylou hladkou mouku, osmahneme, přilijeme trochu osolené vody a rozmícháme. Povaříme asi 10 minut, odstavíme z plotny a omáčku necháme částečně vychladnout.
 - 
                                3
Potom vmícháme žloutek, citronovou šťávu a omáčku našleháme.
 - 
                                4
Porce kapra upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.
 - 
                                5
Můžeme podávat s vařenými bramborami nebo s čerstvým chlebem.