Zapékaná hlavatka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hlavatka
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 405 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 329.4 mg
  • Vláknina 4082.3 mg
  • Vitamín A 4082.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.1 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky a omytá, na dílky nakrájená rajčata. Osolíme, vmícháme nasekaný česnek, chilli koření a vše chvíli podusíme.

  • 2

    Očištěné a omyté porce hlavatky krátce povaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. Urovnáme je do zapékací mísy a každou porci pokryjeme podušenou zeleninovou směsí.

  • 3

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě nebo pod grilem asi 10 minut.

  • 4

    Můžeme podávat s vařenými bramborami, rýží, čerstvým chlebem nebo pečivem.

Komentáře k receptu