Hovězí steak v omáčce z pepře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí svíčková
  • 200 g Kapusta růžičková
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Petržel - nať
  • 20 g Libeček
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 4 krajíc Chléb toastový
  • 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 0.5 ks Cuketa
  • 1 ks Lilek
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.94 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Hořčice estragonová
  • 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 770 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 202 g
  • Sodík 554 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 123.5 mg
  • Draslík 1215.1 mg
  • Vláknina 24896.8 mg
  • Vitamín A 24896.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme maso. Naklepeme ho pěstí, zasypeme pepřem drceným nahrubo. Potřeme olejem a přidáme libeček, tymián a petrželovou nať. Uložíme do chladničky, kde necháme hodinu marinovat.

  • 2

    Zeleninu, tedy mrkev, fazolky, růžičkovou kapustu, lilek, polovinu cukety, zelenou a červenou papriku rozkrájíme na menší kousky. Vložíme na plech a v troubě upečeme. Jakmile je zelenina skoro dopečená, vložíme k ní máslo, nasekaný česnek a bylinky a posolíme.

  • 3

    Do kastrolu vložíme máslo a necháme rozpustit. Přidáme k němu zelený pepř, plnotučnou i estragonovou hořčici a smetanu. K rozmixování omáčky dohladka použijeme tyčový mixér.

  • 4

    Vyndáme marinované maso z chladničky a počkáme, dokud se neprohřeje na pokojovou teplotu. Pak ho na oleji prudce opečeme. Odložíme z plotny a počkáme, dokud nezchladne a šťávy se nesmísí. Pak ho posolíme a přelijeme omáčkou. Podáváme s opečenou zeleninovou přílohou.

Komentáře k receptu