Povidla švestková ochucená rumem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 225 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 0 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 262.5 mg
 - Vláknina 4666.7 mg
 - Vitamín A 4666.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře zralé švestky důkladně omyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Umeleme na masovém mlýnku a kaši přemístíme do hrnce. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
 - 
                                2
Poté přisypeme cukr a znovu společně provaříme. Do hustých povidel přidáme rum, důkladně promícháme a ihned je rozdělíme do čistých skleniček. Po vychladnutí uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.