Ovocný clafoutis
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 85 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 249.5 mg
 - Draslík 460.7 mg
 - Vláknina 16008.7 mg
 - Vitamín A 16008.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.7 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi na 20 g másla orestujeme nakrájené fíky, přisypeme cukr krupici a necháme zkaramelizovat. Potom přilijeme víno, necháme ho minutu svařit a vmícháme borůvky. Nakonec přidáme jemně nastrouhanou kůru z citronu. Směs dobře promícháme a přeložíme ji do máslem vymazané zapékací formy.
 - 
                                2
V pánvi rozpustíme zbylé máslo. Do misky rozklepneme vejce, rozkvedláme spolu se smetanou a moukou. Přisypeme 50 g moučkového cukru a rozpuštěné máslo. Metličkou vše dobře promícháme a směsí zalijeme připravené ovoce v zapékací formě. Vložíme do předehřáté trouby a při 180 stupních pečeme 25 minut. Poté vyndáme formu z trouby, směs posypeme zbylým moučkovým cukrem a vrátíme na 5 minut do trouby.
 - 
                                3
Upečený clafoutis necháme chvilku odpočinout a potom ho nakrájíme na úhledné porce. Porce přendáme na dezertní talíře, ozdobíme zakysanou smetanu a podáváme.