Chléb s jablečným octem
Suroviny
- 10 g Droždí sušené
 - 250 g Mouka bezlepková Mantler
 - 100 g Mouka pohanková
 - 400 ml Voda pitná
 - 50 ml Ocet jablečný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kmín mletý
 - 0.5 kávová lžička Cukr krystal
 - 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
 - 0.5 kávová lžička Fenykl obecný
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 162 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 1.5 mg
 - Draslík 65.1 mg
 - Vláknina 5384.8 mg
 - Vitamín A 5384.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fenyl nasekáme nadrobno. Do nádoby domácí pekárny vlijeme vodu, jablečný ocet a přidáme cukr, bezlepkovou mouku Mantler, pohankovou mouku, koření, sušené droždí a nakonec ochutíme solí.
 - 
                                2
Pečící nádobu vložíme do pekárny a zapneme ji, nastavenou na příslušný program. Po několika minutách otevřeme víko pekárny a setřeme zbytky surovin ze stěn a přidáme je do těsta a necháme dál program běžet.
 - 
                                3
Program na pečení chleba trvá asi 120 minut. Po upečení necháme vystydnout a servírujeme ho nakrájený na krajíce jako ostatní pečivo.